Агенда

ДЕНОТ ПРЕД КОНФЕРЕНЦИЈАТА [10.11.2022, од 19:00 часот]
ДЕНОТ ПРЕД - четврток, 10ти ноември
19:00 - 21:00 VIP Коктел за вмрежување (достапно само со покани + за сопственици на ВИП билети)
Локација: Ресторан FOUR📍
ДЕНОТ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА [11.11.2022]
РЕГИСТРАЦИЈА И ПОЗДРАВНИ ОБРАЌАЊА
08:00 - 09:00 Регистрација и кафе за добредојде
09:00 - 09:05 Официјално отворање
Гораст Цветковски, актер и водител
09:05 - 09:10 Поздравен говор од организаторите
Нина Ангеловска, Претседателка на Асоцијација за е-трговија на Македонија, С. Македонија
09:10 - 09:25 Поздравни обраќања
- Ото Граф, Шеф на економски прашања и заменик-шеф на мисијата во германската амбасада
- Штефен Худолин, Шеф за соработка во Делегацијата на ЕУ во Скопје
- Вања Манова - Менаџер за Бугарија, С. Македонија, Албанија и Косово во Mastercard, Бугарија
МОЖНОСТИТЕ КОИ ГИ НУДИ Е-ТРГОВИЈАТА ВО РЕГИОНОТ
09:25 - 09:45 Прогресот на македонската е-трговија: Клучни сознанија од прегледот на анализата на е-трговија (2022) во Р.С.Македонија и споредба со регионот и европските земји
Нина Ангеловска, Претседателка на Асоцијација за е-трговија на Македонија, С.Македонија
09:45 - 10:30 Панел Сесија # 1: Регионален пристап за е-трговија: Бизнис перспективи [Powered by Vendor]
- Немања Б. Антиќ, Основач @ Military Shop, Србија
- Расим Мемагиќ, Извршен директор @ Alma-Ras.com, Босна и Херцеговина
- Горан Димитријевиќ, Директор @ Slikarskipribor.mk, С. Македонија
- Мергим Цахани, Основач @ gjirafa.com, Косово

Модератор: Бојан Кордалов, Претседател на Советот за дигитална трансформација, Северна Македонија
10:30 - 11:15 Панел Сесија # 2: Улогата на владите во забрзувањето на регионалната е-трговија [Powered by GIZ]
Воведно обраќање од Размена Чекиќ Дуровиќ, Државен Секретар во Министерство за Економија, С.Македонија

- Елира Демирај, Генерален директор на Дирекцијата за економски развој и вработување @ Министерство за финансии и економија, Албанија
- Здравко Илиќ, Виш експерт за трговија со услуги @ CEFTA Sekretariat, Белгија
- Игор Гешовски, Основач @ ELS, С. Македонија

Модератор: Никица Мојсоска Блажевски, Извршен директор @ Македонија 2025, С. Македонија
11:15 - 11:35 Кафе пауза
ПРОМЕНИ НА НАВИКИТЕ КАЈ КУПУВАЧИТЕ ПРЕДИЗВИКАНИ ОД Е-ТРГОВИЈАТА
11:35 - 12:10 Панел Сесија #3: Како бизнисите го менуваат однесувањето на клиентите? [Powered by Pivara Skopje]
- Милкица Геринска, Менаџер за е-трговија @ Пивара Скопје, С. Македонија
- Ангелина Блажеска, Ко-основач @ FitKit, С. Македонија
- Дарко Перушески, Извршен директор @ Gley.mk, С.Македонија

Модератор: Дарјан Раденковиќ, Основач и извршен директор @ Жар Птица, С. Македонија
12:10 - 12:35 Keynote презентација: TikTok: Помеѓу забава, заедница и трговија
Јакуб Климчик, Раководител на Client Solutions CE @ TikTok, Полска
12:35 - 12:45 Fireside Chat: Навики на купувачите и техники за поголема конверзија во е-трговијата
Бобан Милосавлески, Oсновач и извршен директор @ Vendor, С. Македонија

Модератор; Филип Чижбановски, Потпретседател @ АЕТМ
12:45 - 13:45 Ручек
ПОДАТОЦИ, МАРКЕТИНГ И ТЕХНОЛОГИЈА: ВОЗДУХОТ НА Е-ТРГОВИЈАТА
13:45 - 14:15 Keynote презентација: Растете со Google: Зграпчете ја онлајн можност
Амин Сиала, Kонсултант за дигитален раст @ Google, Ирска
14:15 - 15:10 Панел Сесија #4: Технологија, податоци и автоматизација како засилувачи [Powered by Casys]
- Тосин Оке, Директор на продажба за мали и средни бизниси за Европа @ Payoneer, Велика Британија
- Боркица Шеќерова, Value Stream Owner @ Netcetera, С.Македонија
- Елена Панова, Директор за маркетинг и дигитална трансформација @ А1 Македонија, С. Македонија
- Никола Иванов, Регионален директор за Западен Балкан @ Cloudcart, Бугарија
- Војдан Карапетковски, Извршен директор @ Кара5, С.Македонија

Модератор: Филомена Аспровска Пљаковска, Извршен директор и Претседател на УО @ Casys, С. Македонија
15:10 - 15:30 Keynote Презентација - 4 столбови за градење на која било стратегија за е-комуникација од 21-от век
Ненад Мирковиќ, Раководител на маркетинг и digital @ Philip Morris International, Југоисточна Европа
15:30 - 15:50 Кафе Пауза
15:50 - 16:10 Keynote Презентација - Уништување на митови поврзани со Meta реклами
Петар Јевтиќ, Регионален сениор партнер за клиенти за Meta @ Httpool, Србија
16:10 - 16:30 Keynote Презентација - Проширување на бизнисите со е-трговија во Европа со помош на e-fulfillment
Елена Агричи, Менаџер за проширување @ Frisbo, Молдавија
HOW TO: УСПЕШНИ Е-ТРГОВЦИ ОД РЕГИОНОТ
16:30 - 16:40 Студија на случај: Како врвната автоматизација ја промени нашата игра во е-трговијата
Драган Јосифовски, Основач и извршен директор @ Paket.mk, С.Македонија
16:40 - 16:55 Квиз и награди [Powered by A1 Makedonija]
16:55 - 17:00 Затворање на конференцијата
Нина Ангеловска, Претседателка @ Асоцијација за е-трговија на Македонија - АЕТМ
ВЕЧЕРТА ПО КОНФЕРЕНЦИЈАТА [11.11.2022, од 21:00]
ВЕЧЕРТА ПО КОНФЕРЕНЦИЈАТА -петок, 11ти ноември
21:00 - 00:00 Роденденска & Networking AETMxIQOS јубилејна забава: Славиме 5 години!
Tribeca Bar & Restaurant 📍
ДЕНОТ ПО КОНФЕРЕНЦИЈАТА [12.11.2022, од 10:00]
ДЕНОТ ПО КОНФЕРЕНЦИЈАТА - сабота, 12ти ноември [Powered by Pivara Skopje]
10:00 - 14:00 Ден за hiking: Искачување на Водно со говорници, учесници и партнери: Skopsko Smooth & BBQ
Место на среќавање - Полициска станица 📍
*Организаторот го задржува правото да направи одредени промени во агендата.